OŠ RAČE

Spoštujemo preteklost - obvladamo sedanjost - načrtujemo prihodnost.

EU e-Privacy Directive

Spletna stran za svoje funkcionalnosti uporablja spletne piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Ali se strinjate z uporabo spletnih piškotkov na teh straneh?

Poglej izjavo o zasebnosti

Poglejte dokumente Direktive o zasebnosti in elektronskih komunikacijah!

Zavrnili ste piškotke. To odločitev lahko spremenite!

Dovolili ste, da se piškotki namestijo na vašo napravo. To odločitev lahko spremenite.

Humanitarna akcija, potrebščine, hrana ...

Humanitarian

Resnično človekovo bogastvo je vse, kar je dobrega naredil na tem setu. Ko se boš ozrl na svoje življenje in preštel svoje blagoslove, se ti ne bodo merili po denarju, ki si ga imel, ali položaju, ki si ga dosegel. Pokazalo se bo, da so najpomembnejša dejanja, s katerimi si koristil drugim.

Zaradi tega smo se člani humanitarnega krožka in člani RK OŠ Rače odločili, da bo na naši šoli potekala humanitarna akcija. Zbirali bomo šolske potrebščine za otroke iz socialno šibkih družin. Novo šolsko leto bo kmalu in veliko staršev se sprašuje, kako bodo svojim otrokom priskrbeli stvari, ki jih potrebujejo pri pouku.
Akcija bo potekala od 10. 4. 2013 do 8. 5. 2013. Ob sredah bodo v zgornji avli (tam, kjer je potekala šolska trgovina) člani krožka, ki bodo sprejemali stvari. Oddate jih lahko vsako sredo pred poukom med 7.30 in 8.15 ter v prvem in drugem odmoru. Darujte zvezke, ovitke, peresnice, šolske torbe, ravnila, šestila, športno opremo in vse, čemur ste se pripravljeni odreči, da bi pomagali nekomu drugemu. Ne podarjajte stvari, ki »za vas niso dovolj dobre«. Otroci, ki potrebujejo pomoč, niso mesto za odpadne stvari. Podarite nekaj, kar bi uporabljali sami, pa tega ne potrebujete ali pa se temu odpovejte iz preprostega razloga  – da bi osrečili nekoga drugega.
Po preteku akcije bomo stvari odpeljali na Zvezo prijateljev mladine v Mariboru.


Od 15. 5. 2013 do 3. 6. 2013 pa bomo na enak način zbirali hrano. Po koncu akcije jo bomo podarili RK Rače.


K obema akcijama lahko pristopite tudi tako, da sami doma pri sorodnikih ali prijateljih zberete čim več šolskih potrebščin in hrane in to prinesete v šolo. Če boste doma zbrali veliko, se dogovorite z učiteljico Janjo Pučko ali učiteljico Anito Vogrin in se bomo dogovorili za prevoz.

Polagam vam na srce:

ŽIVLJENJE POSTAVLJA PRED NAS NESKONČEN NIZ PRILOŽNOSTI, DA POKAŽEMO, KAKO NAM NI VSEENO. NE IZPUSTITE NITI ENE.