V petek, 22. 12. 2017, smo zadnji dan pred božično-novoletnimi prazniki začeli s proslavo ob državnem prazniku samostojnosti in enotnosti. Učenci ,pod vodstvom učiteljic Tatjane Tramšek in Metke Pristovnik, so nas z recitalom popeljali skozi mejnike zgodovine, pomembne za Slovence. Po voščilu gospoda ravnatelja pa je kot presenečenje pred učence stopil naš nekdanji učenec in danes zelo uspešen nogometaš NK MARIBOR Martin Milec. Učenci so ga z navdušenjem sprejeli z bučnim aplavzom. Pogovor z Martinom je vodila goreča privrženka NK Maribor Melani Predan. V pogovoru sta preletela Martinovo kariero. Sam je učencem predstavil predvsem, kako postaneš uspešen. Veliko samoodrekanja in discipline je potrebno ter trdo delo. Na vprašanje, kakšne spomine ima na šolo Rače, je povedal, da je ponosen, da je obiskoval prav to šolo, saj je dobra šola. Učencem je svetoval, naj se učijo, kajti znanje je v življenju zelo pomembno.

Martin Milec nas je tudi obdaril. Prinesel je mrežo polno žog za različne športe. Povedal je, da vsako leto ob teh praznikih nekoga obdari. Tokrat so srečneži učenci OŠ Rače. In to še ni bilo vse. Podaril nam je tudi dres, s katerim je igral na tekmi s Sevillo. Ravnatelj je obljubil, da bomo zanj poiskali poseben prostor in ga razstavili.

Martinu smo se tudi mi zahvalili s skromnim darilom in ga povabili, da nas še kdaj obišče.

Ob koncu obiska so lahko učenci dobili njegov avtogram in ni ga bilo učenca, ki ne bi želel, da ima podpis tega znanega in uspešnega nogometaša.
Martin se je nato sprehodil po šoli in obujal spomine na leta, ko je še sam gulil osnovnošolske klopi.

Zapisala: Sabina Ozmec

FOTOGRAFIJE